Cieľom programu je vzdelávať budúcich pracovníkov gastrosektora tak, aby ovládali pivnú teóriu, akú starostlivosť o pivo vyžaduje a ako ho správne načapovať.
Autor TASR
Liptovský Mikuláš 22. marca (TASR) - Pivní majstri z akadémie Cervesario navštívili v týchto dňoch Hotelovú akadémiu v Liptovskom Mikuláši, aby budúcim pracovníkom v gastro priemysle ukázali, ako sa profesionálne starať o pivo.
"Vzdelávacie aktivity zo strany odborníkov vítame, pretože vedia žiakov nielen veľa naučiť, ale aj motivovať k láske ku práci v oblasti gastronómie, a súčasne prinášajú aktuálne poznatky daného odboru, ktoré naši žiaci môžu ďalej využívať vo svojej praxi. Aj preto sa naša škola do programu zapája každoročne od jeho začiatku," uviedla riaditeľka školy Katarína Uličná.
Cieľom programu je vzdelávať budúcich pracovníkov gastrosektora tak, aby ovládali pivnú teóriu, akú starostlivosť o pivo vyžaduje a ako ho správne načapovať, aby sa pivo dostalo k zákazníkovi v takej kondícii, v akej opúšťa brány pivovaru.
"Je stále ťažšie nájsť vhodných uchádzačov, najmä o pozíciu čašník. Potvrdil to aj prieskum z leta 2016, v ktorom až 97 percent z 81 oslovených zariadení malo problém s obsadením voľných miest. Až 76 percent z nich malo záujem zamestnať nových čašníkov. Verím, že aktivity ako Cervesario prispievajú k zvyšovaniu odborných znalostí a zručností absolventov a budúcich zamestnancov a celkovému zlepšeniu tejto situácie na trhu," ozrejmil generálny sekretár Zväzu hotelov a reštaurácií SR Marek Harbuľák.
Pivná akadémia Cervesario je špeciálny vzdelávací program Pivovarov Topvar určený plnoletým študentom odborov barman, čašník, servírka a hostinský. Štvorhodinové školenia pozostávajú z praktickej a teoretickej časti, z ktorej v závere študenti absolvujú test a získajú certifikát. Od roku 2011 sa uskutočnilo už 164 školení, na ktorých sa zúčastnilo 5305 študentov.
"Vzdelávacie aktivity zo strany odborníkov vítame, pretože vedia žiakov nielen veľa naučiť, ale aj motivovať k láske ku práci v oblasti gastronómie, a súčasne prinášajú aktuálne poznatky daného odboru, ktoré naši žiaci môžu ďalej využívať vo svojej praxi. Aj preto sa naša škola do programu zapája každoročne od jeho začiatku," uviedla riaditeľka školy Katarína Uličná.
Cieľom programu je vzdelávať budúcich pracovníkov gastrosektora tak, aby ovládali pivnú teóriu, akú starostlivosť o pivo vyžaduje a ako ho správne načapovať, aby sa pivo dostalo k zákazníkovi v takej kondícii, v akej opúšťa brány pivovaru.
"Je stále ťažšie nájsť vhodných uchádzačov, najmä o pozíciu čašník. Potvrdil to aj prieskum z leta 2016, v ktorom až 97 percent z 81 oslovených zariadení malo problém s obsadením voľných miest. Až 76 percent z nich malo záujem zamestnať nových čašníkov. Verím, že aktivity ako Cervesario prispievajú k zvyšovaniu odborných znalostí a zručností absolventov a budúcich zamestnancov a celkovému zlepšeniu tejto situácie na trhu," ozrejmil generálny sekretár Zväzu hotelov a reštaurácií SR Marek Harbuľák.
Pivná akadémia Cervesario je špeciálny vzdelávací program Pivovarov Topvar určený plnoletým študentom odborov barman, čašník, servírka a hostinský. Štvorhodinové školenia pozostávajú z praktickej a teoretickej časti, z ktorej v závere študenti absolvujú test a získajú certifikát. Od roku 2011 sa uskutočnilo už 164 školení, na ktorých sa zúčastnilo 5305 študentov.