Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

Lekárska fakulta UK navýšila počet slovenských študentov

Pohľad na komplex budov Lekárskej fakulty UK v Bratislave. Foto: TASR-Štefan Puškáš

Ako doplnil dekan, fakulta zrekonštruovala a zmodernizovala výučbové priestory, zabezpečila dostatok kvalifikovaných pedagógov na klinikách aj na teoretických ústavoch.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Lekárska fakulta (LK) Univerzity Komenského (UK) v Bratislave v pondelok začala výučbu. Navýšila počet prijatých študentov všeobecného lekárstva v slovenskom jazyku. Študentov prvého ročníka zástupcovia vedenia, pedagógovia a kolegovia z vyšších ročníkov privítali na podujatí Fresher's Day. TASR o tom za fakultu informovala Lenka Stejskalová.

"Na Lekársku fakultu UK v Bratislave nastupuje takmer o 60 slovenských študentov viac. Na navýšený počet študentov sme sa vopred pripravovali v snahe udržať vysoký štandard výučby," uviedol dekan LF UK Juraj Payer.

LF UK prijala spolu 691 študentov, z toho 426 na výučbu v slovenskom jazyku. Novoprijatých bolo celkovo 388 študentov všeobecného lekárstva a 38 študentov zubného lekárstva. Na anglickú výučbu fakulta prijala 265 študentov, z ktorých 237 sa bude vzdelávať v študijnom programe všeobecné lekárstvo a 28 v programe zubné lekárstvo.

Ako doplnil dekan, fakulta zrekonštruovala a zmodernizovala výučbové priestory, zabezpečila dostatok kvalifikovaných pedagógov na klinikách aj na teoretických ústavoch. Zároveň pre študentov podľa neho systematicky vytvárajú nové príležitosti na klinickú výučbu a získavanie praktických skúseností. Stejskalová priblížila, že súčasťou podujatia Fresher's Day 2024 boli aj zážitkové aktivity, ktoré študentom priblížili ich budúce povolanie.