Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Regióny

Lučenec chce na novú plaváreň získať ďalšie externé financie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Lučenec chce na novú plaváreň získať ďalšie externé financie

Lučenec 18. júna (TASR) - Mesto Lučenec sa pokúša získať na novovybudovanú mestskú plaváreň ďalšie externé finančné zdroje. Na štvrtkovom (13. 6.) zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) v Lučenci to uviedla primátorka mesta Alexandra Pivková.

Novovybudovaná mestská plaváreň v Lučenci je po dokončení stavebných prác naďalej v skúšobnej prevádzke, termín jej otvorenia zatiaľ mesto neuviedlo. Celková cena výstavby plavárne predstavuje vyše 5,7 milióna eur, samospráva na projekt získala 1,5 milióna eur z Fondu na podporu športu.

"Momentálne musíme ešte dbať na to, aby všetky revízie a servisy, ktoré sú potrebné vykonať, boli podoťahované. Nedovolíme si otvoriť plaváreň bez toho, aby sme nemali všetky technické veci a parametre splnené," vysvetlila na zasadnutí MsZ primátorka. Dodala tiež, že plaváreň bude mať regionálny význam, samospráva sa preto v súčasnosti pokúša na projekt získať ďalšie externé finančné zdroje v rámci regionálnych príspevkov.

Poslanci mesta na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili aj cenník pre novovybudovanú plaváreň. "Spracovatelia cenníka veľmi citlivo zvažovali všetky ceny vstupov prihliadnuc na novú plaváreň, kúpyschopnosť občanov, návštevnosť plavárne i okolité plavárne," skonštatoval zástupca primátorky Pavol Baculík s tým, že cenník pre mestskú plaváreň sa po dohode poslancov môže ešte v nasledujúcich mesiacoch meniť.

Výstavba novej krytej plavárne v blízkosti mestského kúpaliska a ďalších športovísk v Lučenci odštartovala v lete 2022. Súčasťou plavárne je plavecký a detský bazén, vírivý a ochladzovací bazén či wellness s viacerými saunami.