Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Lučenec slávnostne otvoril zrekonštruovanú škôlku na Partizánskej

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Celkové náklady na rekonštrukciu MŠ Partizánska dosiahli približne 1,5 milióna eur.

Lučenec 2. septembra (TASR) - V Lučenci v pondelok slávnostne otvorili vynovené priestory Materskej školy (MŠ) Partizánska, do zrekonštruovanej škôlky sa vrátila viac ako stovka detí. Samospráva na obnovu objektu získala vyše 770.000 eur, celkové náklady na rekonštrukciu škôlky predstavovali približne 1,5 milióna eur. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Michaela Baboľová.

Hlavným cieľom projektu rekonštrukcie škôlky na Partizánskej ulici bolo zníženie energetickej náročnosti objektu. Samospráva očakáva zníženie celkových prevádzkových nákladov i nákladov na údržbu budovy. V rámci nákladov na energie očakáva úsporu na úrovni približne 80 percent.

Rekonštrukčné práce boli zamerané najmä na zlepšenie tepelnoizolačných vlastností obvodových stien a strechy. Realizovaná bola aj výmena okien a dverí, systému vykurovania, svietidiel, na budove tiež pribudol fotovoltický systém s batériami. Rekonštrukciou prešla aj kuchyňa, práčovňa a časť strojného vybavenia.

"Podobnou rekonštrukciou prešla aj budova MŠ na Rúbanisku II ešte v roku 2021. V ostatných škôlkach robíme jednoduchšie rekonštrukcie a údržbu, no aj tam budeme pripravovať ďalšie projekty," uviedla primátorka mesta Alexandra Pivková.

Celkové náklady na rekonštrukciu MŠ Partizánska dosiahli približne 1,5 milióna eur. Viac ako 770.000 eur získalo mesto z európskych zdrojov prostredníctvom dotácie, vyše 720.000 eur vyčlenilo na projekt z vlastných zdrojov.