Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Regióny

Lučenec získal vyše 67.000 eur na prípravu regionálnych projektov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Schválenie dotácie je výsledkom pracovného stretnutia partnerov v rámci územia udržateľného mestského rozvoja (UMR) Lučenec, ktoré sa uskutočnilo začiatkom januára.

Lučenec 25. apríla (TASR) – Mesto Lučenec získalo nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 67.000 eur na prípravu regionálnych projektov. Dotácia je určená na vypracovanie troch projektových dokumentácií, týkať sa budú komplexnej rekonštrukcie Ulice Nejedlého i Ulice novohradská a stavebných úprav miestnych komunikácií. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Michaela Baboľová.

"Cieľom projektu je posilnenie pripravenosti na realizáciu investičných projektov definovaných v rámci strategických dokumentov na úrovni mesta Lučenec. Vypracovaním projektových dokumentácií sa v dostatočnom predstihu zabezpečí kvalitná projektová príprava investičných projektov pre ďalšie obdobie, v ktorom sa budú tieto investície pre územný rozvoj realizovať,"
skonštatovala samospráva.

Schválenie dotácie je výsledkom pracovného stretnutia partnerov v rámci územia udržateľného mestského rozvoja (UMR) Lučenec, ktoré sa uskutočnilo začiatkom januára. Kooperačná rada UMR Lučenec podporila i podanie žiadostí na zabezpečenie projektových dokumentácií k ďalším zámerom. Ide napríklad o cyklochodník v obci Halič, dobudovanie rekreačného strediska pri vodnej nádrži Ružiná či zriadenie kultúrno-spoločenského centra so všeobecnou ambulanciou v Rapovciach.