Záleží nám na spokojnosti pacientiek a klientok s poskytovanými službami, uviedla Miriam Lapuníková, riaditeľka nemocnice.
Autor TASR
Banská Bystrica 29. júla (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici počas júla zaviedli novinku v oblasti stravovania pre mamičky po pôrode a pacientky na II. gynekologicko-pôrodníckej klinike SZU Rooseveltovej nemocnice. Za doplatok si môžu doobjednať nadštandardné menu. Nemocnica o tom informuje na sociálnej sieti.
"Záleží nám na spokojnosti pacientiek a klientok s poskytovanými službami. Odteraz majú možnosť zvoliť si menu, ktoré je zostavené s maximálnym ohľadom na ich potreby stravovania počas pobytu v nemocnici a zároveň je rozmanitejšie než štandardne ponúkaná strava," konštatovala Miriam Lapuníková, riaditeľka nemocnice. Verí, že ich služba sa stretne zo záujmom. V najbližších mesiacoch by ju radi rozšírili na ďalšie oddelenia.
Podľa vedúcej nutričnej terapeutky Ľubomíry Tósegiovej z oddelenia liečebnej výživy denné menu sa skladá z raňajok, desiaty, obeda, olovrantu, večere a druhej večere. Súčasťou menu sú potraviny ako losos, teľacie mäso, cuketa, kuskus, müsli, veľa zeleniny, 100-percentná hroznová šťava či rôzne druhy kaší.
"Vzhľadom na výber a pestrosť vstupných surovín, z ktorých sa pokrmy pripravujú, je cena menu vyššia oproti strave hradenej z verejného zdravotného poistenia. Pacientky si doplácajú 12 eur na deň. Jedálny lístok je zostavený v tejto fáze tak, že pacientka si objednáva denné menu ako celok na niekoľko dní vopred. Jedálny lístok je k dispozícii na každej izbe a od pôrodnej asistentky dostanú formulár, kde označia, na ktorý deň si menu objednávajú. Objednanie nadštandardnej stravy je dobrovoľné. Ak si nezvolia nadštandardnú stravu, bude im poskytnutá strava hradená z verejného zdravotného poistenia, ktorá rovnako spĺňa všetky kvalitatívne nutričné požiadavky," uviedla Tósegiová.
V Rooseveltovej nemocnici poskytujú 37 rôznych diét, ktoré sú prispôsobené potrebám pacientov s rôznymi ochoreniami.
"Záleží nám na spokojnosti pacientiek a klientok s poskytovanými službami. Odteraz majú možnosť zvoliť si menu, ktoré je zostavené s maximálnym ohľadom na ich potreby stravovania počas pobytu v nemocnici a zároveň je rozmanitejšie než štandardne ponúkaná strava," konštatovala Miriam Lapuníková, riaditeľka nemocnice. Verí, že ich služba sa stretne zo záujmom. V najbližších mesiacoch by ju radi rozšírili na ďalšie oddelenia.
Podľa vedúcej nutričnej terapeutky Ľubomíry Tósegiovej z oddelenia liečebnej výživy denné menu sa skladá z raňajok, desiaty, obeda, olovrantu, večere a druhej večere. Súčasťou menu sú potraviny ako losos, teľacie mäso, cuketa, kuskus, müsli, veľa zeleniny, 100-percentná hroznová šťava či rôzne druhy kaší.
"Vzhľadom na výber a pestrosť vstupných surovín, z ktorých sa pokrmy pripravujú, je cena menu vyššia oproti strave hradenej z verejného zdravotného poistenia. Pacientky si doplácajú 12 eur na deň. Jedálny lístok je zostavený v tejto fáze tak, že pacientka si objednáva denné menu ako celok na niekoľko dní vopred. Jedálny lístok je k dispozícii na každej izbe a od pôrodnej asistentky dostanú formulár, kde označia, na ktorý deň si menu objednávajú. Objednanie nadštandardnej stravy je dobrovoľné. Ak si nezvolia nadštandardnú stravu, bude im poskytnutá strava hradená z verejného zdravotného poistenia, ktorá rovnako spĺňa všetky kvalitatívne nutričné požiadavky," uviedla Tósegiová.
V Rooseveltovej nemocnici poskytujú 37 rôznych diét, ktoré sú prispôsobené potrebám pacientov s rôznymi ochoreniami.