Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Regióny

Maratónci v Košiciach pobežia aj po novom asfalte

100. ročník Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach 1. októbra 2023. Na snímke vedúca skupinka v polovici trate. Foto: TASR - František Iván

Prvá etapa opráv cesty na Jantárovej a Watsonovej ulici v Košiciach, po ktorých povedie trasa nedeľňajšieho (6. 10.) Medzinárodného maratónu mieru, je už hotová.

Košice 3. októbra (TASR) - Prvá etapa opráv cesty na Jantárovej a Watsonovej ulici v Košiciach, po ktorých povedie trasa nedeľňajšieho (6. 10.) Medzinárodného maratónu mieru, je už hotová. "Takmer 17.000 bežcov pobeží po čerstvo vyasfaltovaných úsekoch, ktoré sú zatiaľ hotové v jednom jazdnom profile," informovalo vo štvrtok mesto na sociálnej sieti.

Na Jantárovej sa začalo s frézovaním zvyšných dvoch pôvodných jazdných pruhov. Počas samotného maratónu budú podľa magistrátu všetky stavebné práce prerušené, aby sa bežci a diváci mohli cítiť bezpečne. "Kým maratónci pobežia po novom asfalte, sprievodné vozidlá, vozidlá záchranných zložiek a obyvatelia priľahlých ulíc budú môcť jazdiť po vyfrézovanej časti vozovky. V tejto súvislosti žiadame z dôvodu zvýšenia bezpečnosti počas pretekov všetkých účastníkov cestnej premávky o rešpektovanie pokynov príslušníkov polície, ako aj dočasného dopravného značenia," uviedlo mesto.

Po skončení maratónu budú súvislé opravy ciest pokračovať. Magistrát zároveň upozornil na zmenu organizácie dopravy na Watsonovej ulici, ku ktorej dôjde v priebehu pondelka (7. 10.). "Všetka doprava sa presunie na už vyasfaltovanú časť vozovky, teda na jej pravú stranu v smere od odbočky na Mánesovu, okolo štadióna Technickej univerzity až po okresný úrad. Oba jazdné pruhy, v ktorých sa v súčasnosti v oboch smeroch na Watsonovej jazdí, sa začnú od pondelka frézovať," oznámilo mesto.

Práce na Watsonovej a Jantárovej by mali byť podľa magistrátu hotové začiatkom novembra, keď by sa mali skončiť aj všetky dopravné obmedzenia s tým spojené.