Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Regióny

Martin pripravuje rekonštrukciu Základnej školy Jozefa Kronera

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Predpokladaný rozpočet investície je 437.748 eur.

Martin 11. októbra (TASR) - Martinská radnica pripravuje rekonštrukciu Základnej školy Jozefa Kronera na sídlisku Ľadoveň. Eurofondový projekt za takmer 438.000 eur plánuje realizovať v budúcom roku. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Zuzana Jenigár.

Projekt rekonštrukcie je rozdelený na dve časti. "Prvou je budovanie a modernizácia učební, pričom v súlade s projektom bude v budove školy vybudovaná terapeutická učebňa novej generácie pre prácu špeciálnej pedagogičky. Zrekonštruované budú aj pergoly vonkajšieho areálu a vybudovaná bude bezbariérová rampa pri vstupe do hlavnej budovy školy," priblížila Jenigár.

Druhá časť projektu sa týka výstavby a rekonštrukcie školských športovísk. Zámerom je vybudovanie atletickej dráhy s doskočiskom a vybudovanie workoutového a športového ihriska so športovo-hernými prvkami. "Predpokladaný rozpočet investície je 437.748 eur. Mesto momentálne pripravuje podklady pre verejné obstarávanie, ktoré rozpočet zreálni," dodala hovorkyňa martinskej radnice.