Kvalitu prihlásených vzoriek hodnotila naslepo 500-členná komisia odborníkov z gastro odvetvia.
Autor TASR
Dolná Krupá 22. augusta (TASR) - Staroslovanská medovina svetlá a tmavá od medovinárov z Dolnej Krupej pri Trnave uspeli na medzinárodnej gastronomickej súťaži v Londýne. V konkurencii 14.000 produktov zo 109 krajín si odniesli ocenenie v podobe zlatých hviezd. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism Alexander Prostinák.
Ocenenie Great Taste je považované za najvyššie vo svete gastronómie. Svetlá medovina z agátového medu získala najvyššie možné tri hviezdy a tmavá z lesného medu dve hviezdy. Kvalitu prihlásených vzoriek hodnotila naslepo 500-členná komisia odborníkov z gastro odvetvia. "Úspech na svetovej úrovni nepochybne zaraďuje medovinu z regiónu Trnava do klubu toho najlepšieho, čo porotcovia tento rok ochutnali," uviedol Prostinák.
"Tešíme sa, že naše odrodové medoviny boli ocenené za ich typickú farbu, vôňu a vyváženú dochuť medu, z ktorého sú vyrobené. To je cesta, ktorou sa uberá naša filozofia. Využívame druhovú pestrosť a rozmanitosť slovenského včelieho medu," uviedol majiteľ medovinárstva Apimed Peter Kudláč. Aktuálne ocenenie pritom nie je preň na medzinárodnom poli prvé. V Dolnej Krupej vybudovalo pre návštevníkov zážitkový areál Medolandia, kde sa dozvedia o histórii a význame miesta, o medových produktoch a medovinách, ako aj o slávnej rodáčke z Dolnej Krupej, ktorou bola ružová grófka - Mária Henrieta Choteková.
Ocenenie Great Taste je považované za najvyššie vo svete gastronómie. Svetlá medovina z agátového medu získala najvyššie možné tri hviezdy a tmavá z lesného medu dve hviezdy. Kvalitu prihlásených vzoriek hodnotila naslepo 500-členná komisia odborníkov z gastro odvetvia. "Úspech na svetovej úrovni nepochybne zaraďuje medovinu z regiónu Trnava do klubu toho najlepšieho, čo porotcovia tento rok ochutnali," uviedol Prostinák.
"Tešíme sa, že naše odrodové medoviny boli ocenené za ich typickú farbu, vôňu a vyváženú dochuť medu, z ktorého sú vyrobené. To je cesta, ktorou sa uberá naša filozofia. Využívame druhovú pestrosť a rozmanitosť slovenského včelieho medu," uviedol majiteľ medovinárstva Apimed Peter Kudláč. Aktuálne ocenenie pritom nie je preň na medzinárodnom poli prvé. V Dolnej Krupej vybudovalo pre návštevníkov zážitkový areál Medolandia, kde sa dozvedia o histórii a význame miesta, o medových produktoch a medovinách, ako aj o slávnej rodáčke z Dolnej Krupej, ktorou bola ružová grófka - Mária Henrieta Choteková.