Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 2. júl 2024Meniny má Berta
< sekcia Regióny

Mesto Lučenec predáva dve rekreačné chatky pri vodnej nádrži Ružiná

Na archívnej snímke vodná nádrž Ružiná v okrese Lučenec. Foto: TASR Ján Krošlák

Poslanci mesta rozhodli o predaji nehnuteľností formou obchodnej verejnej súťaže.

Lučenec 30. júna (TASR) - Mesto Lučenec predáva dve rekreačné chatky v katastrálnom území obce Divín v blízkosti vodnej nádrže Ružiná. Vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže na odpredaj nehnuteľností schválili poslanci na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ). Minimálna kúpna cena za dvojicu chatiek s pozemkami bola stanovená na 160.000 eur.

Chatky s pozemkami, ktoré sa nachádzajú v rekreačnej oblasti pri vodnej nádrži Ružiná, eviduje mesto ako prebytočný a neupotrebiteľný majetok. Každá z chatiek je postavená na pozemku s rozlohou približne 61 metrov štvorcových, ide o dvojpodlažné stavby určené pre individuálnu rekreáciu.

"Chatky sú napojené na verejný vodovod, kanalizácia je riešená žumpou umiestnenou za chatkami," priblížila samospráva v dôvodovej správe s tým, že k nehnuteľnostiam prislúcha aj pozemok pred chatkami. Ako odznelo na zasadnutí MsZ, chatky pri Ružinej v minulosti využívali najmä zamestnanci mestského úradu. V súčasnosti sú v zlom technickom stave, vyžadujúcom investíciu, na ktorú mesto nemá finančné prostriedky.

Poslanci mesta rozhodli o predaji nehnuteľností formou obchodnej verejnej súťaže. Minimálna kúpna cena za obe chatky s pozemkami bola stanovená na 160.000 eur. Záujemcovia môžu svoje súťažné návrhy mestu doručiť do 31. júla do 15.00 h. Určujúcim kritériom pri vyhodnotení obchodnej verejnej súťaže bude najvyššia ponúknutá cena.