Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Regióny

Mesto Martin uzavrelo päť verejných obstarávaní komunálnych služieb

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Verejné obstarávanie na základe odporúčania Európskej únie (EÚ) rozdelili na šesť častí, aby sa mohlo prihlásiť čo najviac záujemcov.

Martin 27. júna (TASR) - Mesto Martin uzavrelo päť zo šiestich častí verejného obstarávania na zabezpečenie komunálnych služieb na nasledujúcich desať rokov. Podľa hovorkyne Zuzany Kalmanovej môže mesto po vyjednávaní o úprave cien ušetriť viac ako osem miliónov eur. Časť verejného obstarávania pre zimnú údržbu zrušili a bude sa opakovať v najbližších týždňoch.

Spoločnosť Brantner Fatra bude zabezpečovať služby v odpadovom hospodárstve (víťazná cenová ponuka 48 miliónov eur), čistenie verejných priestranstiev (3,6 milióna eur), starostlivosť a údržbu verejnej zelene (5,89 milióna eur) a starostlivosť, údržbu, budovanie a rekonštrukciu mobiliára (1,55 milióna eur). Čistenie šácht uličných vpustov, vsakov, žľabov, odtokov a iných šácht bude zabezpečovať spoločnosť Sezako Trnava (1,19 milióna eur), uviedla Kalmanová.

Verejné obstarávanie na základe odporúčania Európskej únie (EÚ) rozdelili na šesť častí, aby sa mohlo prihlásiť čo najviac záujemcov. "Rozdelenie azda najväčšej zákazky mesta za niekoľko posledných rokov prinieslo svoje ovocie. Zmluvy sú nastavené flexibilnejším a transparentnejším spôsobom ako v minulosti, čo nám umožňuje reagovať rýchlo a efektívne na prípadné problémy," zhodnotil primátor Martina Ján Danko.

Pri vyhlásení verejného obstarávania sa podľa neho mesto nevyhlo ani kritike a podnetu na Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO). "Definitívne stanovisko z ÚVO mesto ešte stále nedostalo," dodal.