Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Regióny

Partizánske bude financovať časť bežných výdavkov z rezervného fondu

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Rozpočet mesta je po jeho piatej zmene vyrovnaný na strane celkových príjmov a celkových výdavkov.

Partizánske 22. októbra (TASR) - Mesto Partizánske využije na financovanie časti bežných výdavkov prostriedky z rezervného fondu. Financie v objeme viac ako 146.000 eur presunie na opravy komunikácií v rámci lokálnych investičných rozpočtov mestských častí, použije ich i na dotáciu pre Technické služby mesta (TSM) na údržbu verejnej zelene. Počíta s tým piata zmena rozpočtu mesta, ktorú na svojom rokovaní v utorok schválili mestskí poslanci.

Sumu 141.625 eur z rezervného fondu mesto prerozdelí pre lokálny investičný rozpočet Luhov II na opravu komunikácie pri garážach na ulici Veľká okružná, lokálny investičný rozpočet Štrkovca na úpravu povrchu prístupovej cesty na Gumárenskej ulici a opravu komunikácie na Gorkého ulici, lokálny investičný rozpočet Veľkých Bielic na úpravu odvodnenia Topoľovej ulice a prvý mestský ekopark. Pre TSM vyčlenila na údržbu zelene, odvoz zeleného odpadu a výsadbu dotáciu 70.000 eur.

Do rezervného fondu naopak radnica vrátila viac ako 71.000 eur a zároveň o túto sumu znížila kapitálové výdavky. Z lokálnych investičných rozpočtov Luhov II, Štrkovca a Veľkých Bielic totiž financovala plošné opravy komunikácií, financovať z neho bude i časť výstavby ekoparku.

Samospráva zabezpečí i výstavbu prvého mestského ekoparku. Na investíciu získala mimorozpočtové zdroje v objeme takmer 15.000 eur od nadácie jednej z bánk. Ďalšie výdavky na tento účel bude financovať z vlastných kapitálových i bežných zdrojov.

Pôvodne plánovanú investíciu v podobe nákupu novej bazénovej fólie nebude mesto v tomto roku realizovať, 50.000 eur preto prerozdelí na iné investície. Na rezervu na prípravné a projektové dokumentácie dá 18.000 eur, na dispozičné zmeny priestorov mestskej polície 12.000 eur a 20.000 eur použije na projekt akcie výstavby a rekonštrukcie dopravnej infraštruktúry pre verejnú osobnú dopravu.

Rozpočet mesta je po jeho piatej zmene vyrovnaný na strane celkových príjmov a celkových výdavkov. V rezervnom fonde bude mať samospráva 314.326,02 eura.