Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Regióny

Partizánske zabezpečí rekonštrukciu Červenej ulice

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Stavebné práce a dopravné obmedzenia budú trvať 75 dní.

Partizánske 14. októbra (TASR) - Komunikácia na Červenej ulici v Partizánskom prejde obnovou. Rekonštrukcia vyjde mesto na viac ako 250.000 eur, s prácami začne vybraná firma v tomto týždni, vyžiadajú si obmedzenia dopravy. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

Stavebné práce a dopravné obmedzenia budú trvať 75 dní. "Investíciu realizujeme vďaka zdrojom, ktoré sme získali zo štátu na základe rozhodnutia vlády SR počas výjazdového rokovania v Handlovej 15. mája," uviedol Božik.

S búracími prácami pre vybudovanie 20 uličných vpustí, osadení obrubníkov a betónovej prídlažby začne zhotoviteľ po vytýčení všetkých inžinierskych sietí. "Tieto práce zabezpečí počas čiastočnej uzávery komunikácie v štyroch úsekoch. Počas rekonštrukcie nebude možné na ulici parkovať. Začíname na strane, kde je teraz pozdĺžne parkovanie, potom sa uzavrie druhá strana ulice, kde je prejazdná komunikácia," priblížil Božik.

Po ukončení betonárskych prác bude ulica podľa neho úplne uzatvorená. "Existujúci asfaltový kryt aj betónový podklad sa odfrézuje, upraví sa spádovanie aj prípadné nerovnosti podkladu, podkladové vrstvy sa zhutnia a na takto pripravený podklad uložíme nový asfaltobetónový koberec v dvoch vrstvách," doplnil.

Celková plocha rekonštrukcie je 1924 štvorcových metrov, cesta bude ohraničená obrubníkom a betónovou prídlažbou v celkovej dĺžke 619 metrov. Dodávateľom prác bude spoločnosť Strabag, mesto jej zaplatí 250.554,72 eura.

Prvou realizovanou ulicou v rámci výstavby kolónie v Baťovanoch bola práve Červená ulica, ktorá dodnes dokumentuje pôvodnú obytnú zástavbu. Nachádzajú sa na nej charakteristické domy s múrmi z neomietnutej režnej tehly a plochou strechou. "Pri ďalšom rozširovaní obytnej zástavby sa podľa vtedajších stavebných nariadení štátu začali výlučne stavať domy s omietnutými múrmi a valbovými strechami," pripomenul primátor.