Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Regióny

Mesto Trenčín zmenilo systém parkovania v lesoparku Brezina

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Dôvodom zmeny riešenia statickej dopravy v hornej časti Kukučínovej ulice (k hotelu Veverica) je podľa nej zlepšenie bezpečnosti v lesoparku a zamedzenie chaotickému parkovaniu.

Trenčín 2. októbra (TASR) - Mesto Trenčín zmenilo od 1. októbra systém parkovania v lesoparku Brezina. Na príjazdovej ceste do lesoparku radnica upravila parkovanie a doplnila vodorovné značenie. Autá chcú presunúť z lesa na cestu. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

Dôvodom zmeny riešenia statickej dopravy v hornej časti Kukučínovej ulice (k hotelu Veverica) je podľa nej zlepšenie bezpečnosti v lesoparku a zamedzenie chaotickému parkovaniu.

"Doteraz vodiči zvykli parkovať vo vnútornom oblúku v hornej časti cesty pri zvodidlách. Takýto spôsob parkovania však nebolo možné zachovať, preto sme 1. októbra vyznačili miesta na opačnej strane vozovky. Odsúhlasil to aj dopravný inšpektorát. Zlepší sa rozhľad pri zachádzaní a výjazde z parkovacieho miesta," uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, zákaz vjazdu platí pre všetky motorové vozidlá od odbočky z cesty až k detskému ihrisku a hotelu. Povolený dopravnou značkou je iba vjazd pre vozidlá správy lesoparku a vozidlá s povolením hotela. Zmenou sú aj zónové značky povoľujúce maximálnu rýchlosť 30 kilometrov za hodinu. Zónové značky nahradili značky najvyššej dovolenej rýchlosti.

Parkovací pás je vyznačený na dvoch miestach, poskytne 41 parkovacích miest. V smere jazdy od Štefánikovej ulice má byť umiestnený za prudkou zákrutou v strednej časti vpravo a ďalej vo vrchnej časti na ľavej strane vozovky (vonkajší oblúk).