Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Michalovská plaváreň bude uzavretá na údržbu a čistenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Mestskú plaváreň vlani v auguste opätovne otvorili po rozsiahlej rekonštrukcii a aktuálne sa v nej neplánujú inovácie ani modernizácie zariadenia.

Michalovce 28. augusta (TASR) - Mestská plaváreň v Michalovciach bude počas celého septembra uzavretá z dôvodu údržby. Naplánované je čistenie bazénov, sanitárnych priestorov a zariadení, ako aj komplexná dezinfekcia všetkých plôch. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa primátora Mária Stričková, ide o štandardné práce vyplývajúce z legislatívnych požiadaviek na kvalitu vody a prevádzku umelých kúpalísk.

"Odstávka plavárne je nevyhnutná, keďže okrem upratovania, čistenia a dezinfekcie je naplánované aj vypustenie bazénov," uviedla hovorkyňa s tým, že vypustenie plaveckého bazéna zaberie približne tri dni a opätovné napustenie trvá dlhšie.

Práce, ktoré budú vykonávať výlučne zamestnanci Technických a záhradníckych služieb mesta Michalovce, zahŕňajú okrem čistenia bazénov aj údržbu wellness priestorov, sáun a všetkých obslužných plôch.

Mestskú plaváreň vlani v auguste opätovne otvorili po rozsiahlej rekonštrukcii a aktuálne sa v nej neplánujú inovácie ani modernizácie zariadenia. "Počas prevádzky sa však priebežne realizujú menšie úpravy reagujúce na požiadavky klientov a potreby bežnej prevádzky," dodala hovorkyňa.

Od znovuotvorenia podľa Stričkovej predali približne 1800 permanentiek, plaváreň využívajú nielen obyvatelia, ale aj plavecké kluby, školy, organizácie, zložky ministerstva vnútra a rôzne podniky.