Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Regióny

NAPADOL POLICAJTA: Mladý vodič jazdil pod vplyvom drog

Snímka z miesta zásahu. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Vodič zároveň odmietol lekárske toxikologické vyšetrenie a následne fyzicky napadol jedného z policajtov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 19. júna (TASR) - Obvineniu z troch trestných činov čelí 23-ročný vodič Andrii P. z Ukrajiny. Okrem toho, že jazdil pod vplyvom drog, pri kontrole napadol aj policajta. Vodiča zastavila polícia ešte v pondelok (17. 6.) v noci na Martinčekovej ulici v Bratislave. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

"V rámci bežnej kontroly podrobili vodiča orientačnému testu na zistenie prítomnosti návykových látok v jeho organizme. Ten skončil s pozitívnym výsledkom na metamfetamín, amfetamín a kokaín," skonštatovala Šimunková.

Vodič zároveň odmietol lekárske toxikologické vyšetrenie a následne fyzicky napadol jedného z policajtov. Zároveň z auta vyhodil čierne puzdro s igelitovými vreckami, v ktorých bol sušený rastlinný materiál. Pri spútavaní mu z vrecka vypadla plechová nádoba, z ktorej sa vysypala biela kryštalická látka. Polícia zároveň obmedzila na osobnej slobode aj spolujazdca, ktorý sa neúspešne pokúsil o útek.

Kriminalistickou expertízou bola v zaistenej sušenej rastline zistená prítomnosť látky THC, ktorej množstvo zodpovedalo minimálne 41 bežným dávkam drogy. Biela kryštalická látka z plechového puzdra obsahovala 18 bežných jednotlivých dávok kokaínu.

Vyšetrovateľ vzniesol voči vodičovi obvinenie zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi, prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu útoku na verejného činiteľa. Umiestnený bol do cely policajného zaistenia, spracovaný bude podnet na jeho väzobné stíhanie.