Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Regióny

Rezort spravodlivosti plánuje nákup budov pre dva súdy v Bratislave

Ilustračné foto Foto: TASR

Prioritou projektu je podľa slov rezortu zabezpečenie dôstojných a kvalitných podmienok pre klientov súdov a pracovníkov justície.

Bratislava 15. júla (TASR) - Mestské súdy Bratislava III a Bratislava IV v spolupráci s rezortom spravodlivosti vyhlásili obchodnú verejnú súťaž na výber a kúpu nehnuteľnosti pre potreby súdov. Ide o investičný projekt na zabezpečenie vhodných a moderných sídelných priestorov pre uvedené súdy. Projekt bude plne financovaný z Plánu obnovy a odolnosti SR. TASR o tom informovala Miriama Gašparíková z tlačového oddelenia Ministerstva spravodlivosti (MS) SR.

Prioritou projektu je podľa slov rezortu zabezpečenie dôstojných a kvalitných podmienok pre klientov súdov a pracovníkov justície. Zároveň dôjde k zvýšeniu energetickej efektívnosti a tiež k zrýchleniu konaní, zlepšeniu prístupnosti súdov a zabezpečeniu prístupu občana k spravodlivému rozhodnutiu v primeranom čase.

MS v tejto súvislosti rešpektovalo vyjadrenie Útvaru hodnoty za peniaze zo začiatku roka 2023, v ktorom sa odporúčalo prehodnotiť predchádzajúci výber konkrétnej budovy, čím bude možné pravdepodobne dosiahnuť dodatočnú finančnú úsporu. "Ministerstvo spravodlivosti SR teda upustilo od priameho prieskumu trhu, ktorý bol realizovaný v úvode roku 2023 a pristupuje k výberu novej budovy prostredníctvom transparentnejšej a z hľadiska pravidiel striktnejšej obchodnej verejnej súťaže," doplnilo.