Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

NEMAL PRILBU: Nadrogovaný jazdil po Bratislave na ukradnutom motocykli

Snímka z miesta zadržania. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Okrem toho, že nemal vodičské oprávnenie, pozornosti policajtov neuniklo, že motocykel má poškodenú spínaciu skrinku.

Bratislava 19. augusta (TASR) - Policajná hliadka zastavila na Šancovej ulici v Bratislave muža, ktorý jazdil na odcudzenom motocykli, bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom drog. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Policajti zastavili 44-ročného muža z Považskej Bystrice v nedeľu (18. 8.) krátko po 14.00 h z dôvodu jazdy bez riadne upevnenej prilby. Okrem toho, že nemal vodičské oprávnenie, pozornosti policajtov neuniklo, že motocykel má poškodenú spínaciu skrinku.

"Z toho dôvodu policajti nadobudli podozrenie, že ide o odcudzený motocykel. Vodič sa po chvíli začal správať nervózne a agresívne. Jeho správanie vyústilo až do viacerých pokusov o útek, ale v nich mu policajná hliadka zabránila. Lustráciou v informačných systémoch polície bolo zistené, že po motocykli, na ktorom jazdil, pátrajú policajti z Petržalky," podotkla.

Toxikologické vyšetrenia preukázali v tele muža amfetamín a metamfetamín. "Jazdou pod vplyvom drog sa dopustil priestupku v cestnej premávke a jeho konanie bude prejednané správnym orgánom," doplnila Šimunková. Informácie k objasneniu krádeže boli odovzdané policajtom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V.