Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Na čo sa môžu ľudia tešiť? Piešťany informujú o podujatiach v regióne

Na snímke deti stoja pri fontáne, kde hľadajú osvieženie počas horúčav. Piešťany, 29. júla 2018. Foto: TASR/Martin Palkovič

Štyri augustové dni budú v Piešťanoch patriť medzinárodnému festivalu paličkovanej čipky. Letné hody sa budú konať v Piešťanoch, Trebaticiach a Slivkové hody v Drahovciach.

Piešťany 31. júla (TASR) - Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Rezort Piešťany informuje o desiatkach podujatí, ktoré sa počas augusta uskutočnia v piešťanskom regióne. Okrem iného sa budú konať hody, čítanie v tráve, festival zábavy, organové dni či medzinárodný ženský džezový festival.

"Osobitne pozývam na prvý ročník jedinečného letného divadelného Festivalu zábavy - Piešťanské zábaly, ktorý prinesie noblesný program odkazujúci na tradíciu Piešťan, ale aj hudbu a humor," priblížila výkonná riaditeľka OOCR Rezort Piešťany Tatiana Nevolná. Z augustového programu si podľa jej slov vyberú aj fanúšikovia muzikálu, folklóru a nezabudlo sa ani na deti.

Štyri augustové dni budú v Piešťanoch patriť medzinárodnému festivalu paličkovanej čipky. Letné hody sa budú konať v Piešťanoch, Trebaticiach a Slivkové hody v Drahovciach. Hvezdáreň a planetárium v Hlohovci zas pozýva na večerné pozorovanie meteorického roja.

"Návštevníkov piešťanského regiónu srdečne pozývam aj na čítania v tráve hlohovskej Zámockej záhrady a na cvičenie jogy v areáli Elektrárne Piešťany," doplnila Nevolná. Počas augusta tiež pokračujú splavy Váhu aj komentované prehliadky. "Ich účastníci spoznajú mesto Piešťany a Kúpeľný ostrov, príbeh elektrárne a vyberú sa po stopách secesie v Piešťanoch," dodala. Kompletný aktualizovaný kalendár podujatí je dostupný na webe OOCR Rezort Piešťany.