Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 21. október 2024Meniny má Uršuľa
< sekcia Regióny

Na košickom sídlisku bola zorganizovaná zbierka pre ľudí z Ukrajiny

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Samospráva pokračuje v projekte KVP pomáha aj naďalej, v tomto roku zorganizovala tri zbierky šatstva, ako aj zbierku trvanlivých potravín.

Košice 26. decembra (TASR) – Viac ako 200 kilogramov oblečenia, obuvi a kuchynského vybavenia vyzbierali obyvatelia mestskej časti (MČ) sídlisko KVP pre ľudí postihnutých vojnovým konfliktom v ukrajinskom meste Mariupol. TASR o tom informovala hovorkyňa MČ Ivana Padová.

Všetky vyzbierané veci, ako napríklad letné či zimné oblečenie, detská obuv, domáce spotrebiče či kuchynské potreby, budú slúžiť na vybavenie verejnej jedálne pre ľudí bez domova a vnútorne presídlené osoby z území vyčlenených rajónov Doneckej a Luhanskej oblasti.

Samosprávu o pomoc požiadalo Veľvyslanectvo Slovenskej republiky na Ukrajine. Charitatívnu pomoc prevzala v uplynulých dňoch diecéza sv. Petra Mohyly Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi. "Zaujal ich náš koncept s názvom KVP pomáha, v rámci ktorého organizujeme rôzne zbierky na charitatívne účely. V priebehu týždňa sa nám už napríklad podarilo vyzbierať aj viac ako tonu trvanlivých potravín, preto sme neváhali ani v tomto prípade a zorganizovali sme špeciálnu zbierku pre ľudí, ktorých zasiahla vojna a trpia ťažkými zdravotnými problémami a chudobou," priblížil starosta Ladislav Lörinc. Zdôraznil, že pomoc ukrajinským susedom vníma aj z hľadiska prehĺbenia vzťahov a nadviazania priateľskej spolupráce.

Samospráva pokračuje v projekte KVP pomáha aj naďalej, v tomto roku zorganizovala tri zbierky šatstva, ako aj zbierku trvanlivých potravín. Výťažok poputoval do rôznych charitatívnych organizácií pre ľudí bez domova, ako aj útulkov pre osamelé zvieratá.