Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Regióny

BOMBOVÁ HROZBA: Tentoraz ju hlásia psychiatrické kliniky

Na snímke Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach. Foto: TASR František Iván

Uvedené kliniky sa nachádzajú v areáli nemocnice na Triede SNP aj na Rastislavovej ulici.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Košice 13. septembra (TASR) - Na psychiatrických klinikách Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) Košice preverujú možnú bombovú hrozbu. Pre TASR to uviedla hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová.

"Policajným zložkám sme pri prešetrovaní možnej bombovej hrozby na I. aj II. psychiatrickej klinike poskytli súčinnosť," spresnila s tým, že uvedené kliniky sa nachádzajú v areáli nemocnice na Triede SNP aj na Rastislavovej ulici.

Bombovú hrozbu v piatok preverovali aj v psychiatrickej liečebni nemocnice v Rožňave, priestory prehľadali príslušníci polície. "Výsledok prehliadky bol negatívny a hrozba sa nepotvrdila. Rozsah poskytovanej zdravotnej starostlivosti preto obmedzený nie je a nebolo nutné pristúpiť k evakuácii pacientov," uviedla pre TASR PR špecialistka Penta Hospitals SK Bianka Krejčíová.

Polícia v súvislosti s výhražnými správami, ktoré boli v posledných dňoch adresované rôznym subjektom, uviedla, že pokračuje v prijatých bezpečnostných opatreniach. "V žiadnom prípade sa doposiaľ reálna hrozba nepotvrdila. V každom prípade výhražnej správy polícia vedie trestné konanie, bližšie informácie však nie je možné poskytnúť," skonštatovala pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.