Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 19. október 2024Meniny má Kristián
< sekcia Regióny

Na Smolenickom zámku sa uskutoční do konca roka viacero podujatí

Na archívnej snímke pohľad na vežu Smolenického zámku. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Občianske združenie Karpatoš organizuje počas posledného októbrového víkendu ôsmy ročník podujatia Strašidlá na Smolenickom zámku.

Smolenice 17. októbra (TASR) - Na Smolenickom zámku pri Trnave sa uskutoční do konca kalendárneho roka viacero podujatí. Naplánované je premietanie filmu, rodinná halloweenska párty i silvestrovský program. TASR o tom informovala PR manažérka zámku Martina Andrisová.

V piatok (18. 10.) večer sa uskutoční v kongresovej sále zámku premietanie dokumentárneho filmu Vo svetle noci, ktorý sa venuje svetelnému znečisteniu. "Poskytne divákom jedinečnú príležitosť pochopiť, ako nadmerné umelé osvetlenie ovplyvňuje nielen naše okolie, ale aj naše zdravie a životné prostredie," priblížila Andrisová.

Začiatok novembra bude patriť rodinnej halloweenskej párty. "Deti aj dospelí si môžu užiť aktivity, ako vyrezávanie tekvíc, súťaž o najlepšiu masku, maľovanie na tvár a fotokútik, kde si zvečnia svoje strašidelné zážitky," podotkla. Podujatie bude sprevádzané hudobným programom. Na 31. decembra je zas naplánovaný silvestrovský program.

Občianske združenie Karpatoš organizuje počas posledného októbrového víkendu ôsmy ročník podujatia Strašidlá na Smolenickom zámku. Návštevníci sa môžu tešiť okrem divadelného príbehu aj na ďalší sprievodný program. Organizátori informovali, že zo zastávok a záchytného parkoviska bude na zámok premávať tzv. strašibus.