Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 17. október 2024Meniny má Hedviga
< sekcia Regióny

Na UKF sa pre takmer 7000 študentov začne nový akademický rok

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Podľa rektora univerzity Libora Vozára sú všetky vzdelávacie aktivity plánované v plnom rozsahu, štandardne a prezenčne.

Nitra 7. septembra (TASR) - Pre tisícky študentov Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa v pondelok 12. septembra začne nový akademický rok. "Celkovo sa v ňom bude na pôde našej univerzity vzdelávať 6800 študentov, z toho zhruba 4500 prvákov," informovala UKF.

Podľa rektora univerzity Libora Vozára sú všetky vzdelávacie aktivity plánované v plnom rozsahu, štandardne a prezenčne. "Rozpočet na rok 2022 má UKF zostavený tak, aby boli pokryté všetky očakávané výdavky univerzity. Chceme spraviť všetko pre to, aby aj prípadné opatrenia prijaté z dôvodu ´vyššej moci´, nemali negatívny vplyv na kvalitu vzdelávania," uviedol Vozár.

Deň po slávnostnom začiatku akademického roka čaká študentov uvítacia akcia, ktorú pripravil Študentský parlament a Študentské centrum UKF. "Účastníci sa na nej dozvedia viac o univerzite aj o systéme štúdia na nej. Zoznámia sa tiež s fungovaním Študentského parlamentu UKF, s činnosťou spolkov, združení, klubov aj s ďalšími aktivitami univerzity. Podujatie uzavrie večerná open party. Študenti sa na začiatku akademického roka môžu tešiť aj na 18. ročník univerzitného Októberfestu, ktorý sa bude netradične konať už 20. septembra," doplnila Jana Černáková z Oddelenie médií UKF.