Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Regióny

Na území okresu Skalica vyhlásili mimoriadnu situáciu

Na snímke rieka Morava v oblasti Gbely - Adamov v okrese Skalica 13. septembra 2024. Foto: TASR - Ondrej Hercegh

Vo vyhlásení mimoriadnej situácie sa okrem iného uvádza, že obyvatelia okresu Skalica majú byť súčinní so záchranárskymi zložkami.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Skalica 14. septembra (TASR) - Na území okresu Skalica vyhlásil tamojší okresný úrad mimoriadnu situáciu. Dôvodom je pretrvávajúce nepriaznivé počasie. Samosprávy o tom informujú na sociálnej sieti.

"Dôležitým dôvodom vyhlásenia mimoriadnej situácie je efektívnejšie a rýchlejšie prijímanie opatrení a vykonávanie prác v súvislosti s predchádzaním alebo pri odstraňovaní prípadných škôd," priblížilo mesto Holíč.

Vo vyhlásení mimoriadnej situácie sa okrem iného uvádza, že obyvatelia okresu Skalica majú byť súčinní so záchranárskymi zložkami a dotknutými obcami a mestami pri zabezpečovaní protipovodňových prác.

Mesto Skalica informovalo, že situácia na jeho území je zatiaľ v norme a bez vážnejších problémov, hoci hladiny potokov sa od rána zdvihli. Záchranné zložky zasahovali v Jazerných poliach, ale aj v Zlatníckej doline.

"Cesta do Zlatníckej doliny je momentálne podmočená a neodporúčame už dnes do hôr cestovať. V nasledujúcich hodinách bude silnieť vietor, a preto prosíme občanov, aby preparkovali svoje vozidlá do garáže alebo na bezpečné miesto mimo stromov, ak to situácia umožňuje," doplnila samospráva.

V okrese Skalica aktuálne platí najvyšší stupeň výstrahy pred dažďom a hydrologickej výstrahy pred možnosťou povodne z trvalého dažďa. Vydaný je aj druhý stupeň výstrahy pred vetrom.