Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Na zimnom štadióne sa začínajú Levické poľovnícke dni

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

História Levických poľovníckych dní siaha do roku 1995, kedy sa stal súčasťou chovateľskej prehliadky trofejí pre okres Levice aj odborný seminár.

Levice 9. mája (TASR) - Poľovnícke predajné trhy, výstava trofejí a preparátov zveri a živočíchov, interaktívna prezentácia Lesníci a poľovníci deťom, ale aj ďalšie aktivity s tematikou lesníctva sú súčasťou tohtoročných Levických poľovníckych dní. Podujatie sa začalo vo štvrtok na zimnom štadióne v Leviciach a potrvá do 12. mája, informovali organizátori.

História Levických poľovníckych dní siaha do roku 1995, kedy sa stal súčasťou chovateľskej prehliadky trofejí pre okres Levice aj odborný seminár. Dovtedy lokálne podujatie postupne vyrástlo na podujatie s celoslovenskou, neskôr aj medzinárodnou úrovňou. Odborné semináre sú každoročne zamerané na inú aktuálnu tému.

Popri klasickej prehliadke trofejí pribúdali sprievodné akcie pre deti a mládež, výstava Príroda okolo nás, etabloval sa festival filmov, ktorý zvýšil kredit a obľúbenosť Levických poľovníckych dní. Hlavným motívom vzniku medzinárodného festivalu filmov bolo okrem spestrenia programu aj zvýšenie záujmu poľovníckej a ochranárskej verejnosti o filmovanie slovenskej prírody. Počas doterajšej existencie festivalu verejne uviedli 348 filmov.

Na Levických poľovníckych dňoch je kladený dôraz na prácu s deťmi a mládežou. Pre najmladších je určený detský kútik Rozprávkový les a podujatie Lesníci a poľovníci deťom, ktoré je venované lesnej pedagogike. Deti sa formou hier a súťaží môžu zoznámiť s lesom, prírodou, poľovníctvom, sokoliarmi, lesničiarmi, vábničiarmi, kynológmi a lesníkmi.

Pre návštevníkov je počas podujatia pripravená interaktívna laserová strelnica, kde si budú môcť vyskúšať simulačnú streľbu. Súčasťou poľovníckych dní bude aj súťaž vo varení guláša a poľovníckych špecialít spojená s ochutnávkou i Poľovnícky majáles.