Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Regióny

NADROGOVANÝ ŠOFÉR: Muž bez vodičáku uháňal pred políciou

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Policajti zistili, že vodič má zadržaný vodičský preukaz a je pod vplyvom omamných a psychotropných látok. V tejto súvislosti ho obvinili.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 7. októbra (TASR) - Polícia obvinila 35-ročného Tomáša K. zo zločinu všeobecného ohrozenia. Šoféroval napriek zadržanému vodičskému preukazu a pod vplyvom omamných a psychotropných látok. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff s tým, že vodič sa pred hliadkou snažil ujsť a jazdil pritom aj v protismere.

"V piatok (4. 10.) krátko pred 23.00 h spozorovala hliadka policajtov štvrtého bratislavského okresu v mestskej časti Lamač počas hliadkovej služby vozidlo, ktoré sa rozhodla zastaviť a podrobiť kontrole. Vodič však prudko zrýchlil a pred hliadkou začal unikať. Policajti za použitia výstražného svetelného a zvukového znamenia vyzývali vodiča na zastavenie, avšak ten na výzvy nereagoval a mimoriadne riskantnou jazdou v protismernej časti vozovky ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky," priblížil.

Do prenasledovania vozidla sa pripojila aj hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky. "Rovnako vodiča opakovane vyzývala na zastavenie, avšak neúspešne," doplnil hovorca. Policajti preto podľa jeho slov využili na ceste, mimo zastavaného územia, svoje zákonné oprávnenie a niekoľkokrát varovne vystrelili. "Ani na to vodič nereagoval a preto policajti výstrelom zo služobnej zbrane zasiahli zadné koleso na unikajúcom vozidle," ozrejmil.

Policajti následne zistili, že vodič má zadržaný vodičský preukaz a je pod vplyvom omamných a psychotropných látok. V tejto súvislosti ho obvinili. "Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený v cele policajného zaistenia. Zároveň bol zo strany vyšetrovateľa spracovaný podnet na väzobné stíhanie," uzavrel Szeiff.