Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

NAFÚKAL ŠESŤ PROMILE A HAVAROVAL: Muž už čelí obvineniu

Snímka z miesta nehody. Foto: Polícia Slovenskej republiky - Prešovský kraj

Poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu v Starej Ľubovni začal v prípade trestné stíhanie a voči vodičovi vzniesol obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Čirč 19. augusta (TASR) - Opitý vodič havaroval v obci Čirč v Staroľubovnianskom okrese, pri kontrole nafúkal takmer šesť promile. O incidente, ktorý sa stal ešte v piatok (16. 8.) v doobedňajších hodinách, informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Štefan Pecuch s tým, že 35-ročný muž už čelí obvineniu.

"Vodič viedol osobné motorové vozidlo v obci Čirč, kde pri obchádzaní odstaveného auta prešiel do protismeru, následne do odvodňovacieho kanála a narazil do oplotenia rodinného domu. Výsledok dychovej skúšky vykonanej hliadkou polície u vodiča presiahol hodnotu 5,8 promile,"
priblížil Pecuch. V súvislosti s dopravnou nehodou vznikla škoda odhadom vo výške 3500 eur.

Poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu v Starej Ľubovni začal v prípade trestné stíhanie a voči vodičovi vzniesol obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinený bol obmedzený na osobnej slobode a umiestnený do cely policajného zaistenia.