Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

Evakuáciu ukončili: Bratislavské letisko už odbavuje cestujúcich

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Evakuácia trvala od 8.40 h. Cestujúci aj zamestnanci letiska sa približne o 12.00 h mohli vrátiť do budovy terminálu.

Bratislava 31. júla (TASR) - Bratislava 31. júla (TASR) - Evakuáciu bratislavského letiska ukončili približne o 11.40 h po tom, čo tam niekto v stredu ráno nahlásil bombu. Počas trojhodinovej evakuácie bolo naplánovaných šesť príletov a deväť odletov, ktoré zaznamenali meškania. TASR o tom informovala hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika Veronika Demovičová.

"V súčasnosti pracujeme na postupnom odbavovaní odletov a príletov podľa letového poriadku,"
uviedla Demovičová.



Evakuácia trvala od 8.40 h. Cestujúci aj zamestnanci letiska sa približne o 12.00 h mohli vrátiť do budovy terminálu. "Cestujúcim, ktorí čakali na svoj odlet pred budovou letiska, sme ihneď zabezpečili pitný režim, toalety a boli pristavené aj klimatizované autobusy, v ktorých sa mohli schladiť," priblížila Demovičová.



Uloženie bomby na bratislavskom letisku sa pyrotechnickou prehliadkou nepotvrdilo. "V súvislosti s ranným oznamom o uložení výbušného nástražného systému v priestoroch Letiska M. R. Štefánika v Bratislave policajti realizovali úkony smerujúce k ochrane života a zdravia občanov," priblížila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková. Dodala, že vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy.