Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 8. júl 2024Meniny má Ivan
< sekcia Regióny

Návštevníci môžu opäť spoznať nádvoria Bojnického zámku po zotmení

Na archívnej snímke Bojnický zámok. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Umožňujeme zažiť históriu a krásu zámku v jedinečnej atmosfére večera, priblížila Gordíková.

Bojnice 4. júla (TASR) - Verejnosť bude môcť opäť spoznať nádvoria Bojnického zámku i po zotmení. Večerné prehliadky pripravilo Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice na obdobie letných prázdnin, tento rok budú s hudobným sprievodom. TASR o tom informovala PR manažérka múzea Petra Gordíková.

"Každý piatok a sobotu večer sa budú môcť návštevníci prechádzať nádhernými nádvoriami zámku za sprievodu reprodukovanej hudby. Toto spojenie im umožní zažiť históriu a krásu zámku v jedinečnej atmosfére večera,"
priblížila Gordíková.

Hudobný podklad, starostlivo vybraný tak, aby zvýraznil romantický a tajomný charakter zámku, poskytne podľa nej ideálne pozadie pre príjemné chvíle strávené pod letným nebom.

"Chceme našim návštevníkom ponúknuť niečo výnimočné, čo v bežných otváracích hodinách nemajú možnosť zažiť. Prechádzky večerným zámkom s hudobným sprievodom sú perfektným spôsobom, ako si vychutnať leto a zároveň sa priblížiť k histórii a kultúre," dodal autor hudby večerných prehliadok nádvorí Branislav Lukáč.