Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Návštevníkom bardejovského jarmoku je k dispozícii takmer 500 stánkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Predajcovia ponúkajú spotrebný tovar, remeselníci prišli s výrobkami a ukážkami vlastnej výroby, pohostinské stánky s jarmočnými gurmánskymi špecialitami a občerstvením všetkého druhu.

Bardejov 23. augusta (TASR) - V poradí 671. ročník historického a 51. ročník novodobého Bardejovského jarmoku sa koná od štvrtka (22. 8.) do nedele (25. 8.) v Bardejove. Návštevníkom je k dispozícii takmer 500 stánkov a približne 70 rôznych atrakcií.

Predajcovia ponúkajú spotrebný tovar, remeselníci prišli s výrobkami a ukážkami vlastnej výroby, pohostinské stánky s jarmočnými gurmánskymi špecialitami a občerstvením všetkého druhu. Remeselníci so svojimi výrobkami sa predstavujú už tradične v Uličke remesiel na Radničnom námestí.

Súčasťou jarmoku je aj tento rok kultúrny program rôznych hudobných žánrov - vystúpenia folklórnych súborov, hudobných kapiel a umeleckých telies pre široké spektrum návštevníkov rôznych vekových kategórií.

Vo štvrtok sa predstavili Ľudová hudba Kandráčovci, Robert Burian, Alan Murin, Rytmus a Stev:On. V piatok večer vystúpi okrem iných kapela Heľenine oči, v sobotu (24. 8.) folklórne skupiny z okolia Bardejova, Rico Sanchez či Richard Autner. V nedeľu je na programe vystúpenie folklórneho súboru Čerhovčan, skupiny The Cardinals, speváčky Slávky Tkáčovej a ďalších.

Program jarmoku je zverejnený na webstránke mesta.