Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Regióny

Návštevnosť košických mestských kúpalísk láme rekordy

Ilustračné foto. Foto: TASR Silvia Tannhauserová

Najväčší záujem schladiť sa v bazénoch zaznamenali uplynulú sobotu (13. 7.), keď sa v oboch rekreačných areáloch vystriedalo po 1500 ľudí.

Košice 17. júla (TASR) - Horúce letné počasie výrazne vplýva aj na návštevnosť košických mestských kúpalísk Rumanova a Červená hviezda (ČH). Do polovice júla ich celkovo navštívilo okolo 28.000 ľudí, čo je v medziročnom porovnaní o 55 percent viac. V reakcii na zvýšenú návštevnosť zvýšili počet plavčíkov a predĺžili otváracie hodiny. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.

Kúpaliská má v správe mestský podnik Tepelné hospodárstvo (TEHO). Ako spresnil námestník riaditeľa TEHO Štefan Ferencz, kúpalisko na Rumanovej v mestskom parku za mesiac svojej prevádzky navštívilo takmer 17.000 ľudí a kúpalisko ČH, ktoré otvorili o dva týždne neskôr, sa blíži k hranici 11.000 návštevníkov.

Najväčší záujem schladiť sa v bazénoch zaznamenali uplynulú sobotu (13. 7.), keď sa v oboch rekreačných areáloch vystriedalo po 1500 ľudí. Celkovo patril minulý týždeň k jednému z najnavštevovanejším za uplynulé roky, keď každý deň prešlo bránami oboch kúpalísk v priemere 1200 návštevníkov. Počas víkendu tak predĺžili otváracie hodiny do 20.00 h.

"Posledné dni boli aj vzhľadom na počasie náročné. Počítame s tým, že pri teplotách vysoko nad 30 stupňov musíme zvládnuť aj väčšie množstvo návštevníkov. Keďže predpoveď počasia hovorí o pokračovaní horúceho počasia, plánujeme v takom prípade opätovne predĺžiť otváracie hodiny a pozývame všetkých, ktorí chcú príjemne zrelaxovať," povedal.

Informácie o prevádzke či aktuálnom počte návštevníkov sú dostupné na webových stránkach uvedených kúpalísk.