Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Regióny

NDS: D1 pri Bratislave už znova funguje v režime troch jazdných pruhov

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva NDS Filip Macháček podotkol, že ide o kľúčový úsek pre desaťtisíce vozidiel denne.

Bratislava 28. júla (TASR) - Úsek diaľnice D1 medzi Sencom a Zlatými Pieskami v smere na Bratislavu už funguje v režime troch zúžených pruhov. Motoristi jazdia do hlavného mesta po novej, rozšírenej časti diaľnice. Víkendové práce a obmedzenia sa skončili skôr, ako sa predpokladalo. TASR o tom informoval odbor marketingu a komunikácie Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS).

"Na diaľnici pracovalo počas piatkovej (26. 7.) noci a cez víkend približne desať ťažkých mechanizmov a takmer 50 ľudí. Vďaka vysokému nasadeniu, vopred pripravenej koordinácii prác sa podarilo v rýchlom režime presunúť a nainštalovať tri kilometre dočasných betónových zvodidiel, preznačiť kilometre jazdných pruhov a rozmiestniť desiatky dopravných značení," uviedla NDS.

Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva NDS Filip Macháček podotkol, že ide o kľúčový úsek pre desaťtisíce vozidiel denne. Zároveň podľa neho rozšírenie D1 v kombinácii s dokončením križovatky D1/D4 predstavuje najdôležitejšiu súčasnú investíciu do cestnej infraštruktúry na západnom Slovensku.