Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Regióny

Demontáž žeriavu na R2 pri Podkriváňi si vyžiada dopravné obmedzenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Stavebné práce na úseku R2 Kriváň - Mýtna, ktorý vedie členitým terénom doliny Krivánskeho potoka, sa začali v roku 2021.

Podkriváň 21. októbra (TASR) - Na ceste pri obci Podkriváň v Detvianskom okrese bude pre demontáž vežového žeriavu niekoľko dní dopravné obmedzenie. Súvisí s výstavbou rýchlostnej cesty R2 Kriváň - Mýtna. TASR o tom informovala Národná diaľničná spoločnosť (NDS). Dodala, že trvať bude od 22. do 25. októbra.

Na ceste I/16 za križovatkou na Podkriváň bude v jazdnom pruhu v smere z Mýtnej do Kriváňa umiestnený autožeriav. Slúžiť bude na rozobratie vežového žeriavu na stavbe cesty R2.

Obmedzenie pre vodičov sa bude týkať zúženia jedného jazdného pruhu. "V rámci čiastočnej uzávery budú počas dňa dopravu regulovať a mimo výkonu prác ju budú riadiť semafory," objasňuje.

Stavebné práce na úseku R2 Kriváň - Mýtna, ktorý vedie členitým terénom doliny Krivánskeho potoka, sa začali v roku 2021. Nadväzovať bude na prevádzkovaný úsek R2 Pstruša - Kriváň. Koniec úseku bude napojený na úsek R2 Mýtna - Lovinobaňa, Tomášovce, ktorý bol sprevádzkovaný koncom roka 2022. Po dokončení úseku medzi Kriváňom a Mýtnou získajú motoristi s výnimkou úseku Zvolen, západ - Zvolen, východ súvislé rýchlostné spojenie z Bratislavy po Lučenec.