Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

NDS opraví diaľničný most pri Hlohovci, prípravy sa začnú cez víkend

Na archívnej snímke automobily na otvorenom zrekonštruovanom moste ponad rieku Váh na ceste II/513 v Hlohovci v pondelok 9. januára 2023. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Oprava bude realizovaná v úseku D1 na kilometri 63,500 až 64,600.

Hlohovec 28. augusta (TASR) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) začne počas víkendu s prípravnými prácami na oprave diaľničného mosta pri Hlohovci. Počas opravy bude zachovaný počet jazdných pruhov. TASR o tom informovali z odboru marketingu a komunikácie NDS.

"Komplexná oprava mosta Hlohovec za viac ako milión eur zabezpečí skvalitnenie dopravy na danom úseku," povedal Rastislav Droppa, prevádzkový riaditeľ NDS. Ako ďalej uviedol, "včasnými opravami mostov dokážeme predchádzať havarijným stavom mostov a tým pádom aj ich úplnému uzatváraniu, čo by skomplikovalo dopravu v danom regióne."

Súčasťou opráv bude okrem iného skvalitnenie povrchu mosta, nová vozovka i zvýšenie úrovne zachytenia zvodidiel. Pre zaistenie čo možno najplynulejšej dopravy počas opravy rozdelili práce do dvoch etáp.

Oprava bude realizovaná v úseku D1 na kilometri 63,500 až 64,600. "Počas prvej etapy budú práce prebiehať v pravom a odstavnom jazdnom pruhu pravého jazdného pásu D1. V druhej etape budú práce prebiehať v ľavom jazdnom pruhu pravého jazdného pásu D1. Práce potrvajú niekoľko mesiacov," priblížili z NDS.

Hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Martina Sláviková spresnila, že počas realizácie stavby bude doprava vedená vo voľných jazdných pruhoch v režime tri plus jeden. "Počas dopravných obmedzení budú zabezpečené dopravné značenia," podotkla. Vodičov žiada, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky a rešpektovali dočasné dopravné značenia.