Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 4. október 2024Meniny má František
< sekcia Regióny

NDS predpokladá, že s výstavbou protihlukovej steny začne na jar

Ilustračné foto. Foto: TASR/Jozef Ďurník

Bratislavská mestská časť Lamač vo štvrtok (3. 10.) informovala, že s výstavbou protihlukovej steny na diaľnici pri Lamači sa začne až na jar 2025.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Prípravné práce v rámci projektu protihlukovej steny Lamač sa naďalej realizujú, predpokladaný štart výstavby steny je na jar 2025, na začiatku nasledujúcej stavebnej sezóny. Pre TASR to uviedla Národná diaľničná spoločnosť (NDS) v reakcii na informácie mestskej časti Bratislava-Lamač o posune výstavby.

"V týchto dňoch sa po nociach realizovala diagnostika kanalizácie na danom úseku. Čoskoro štartujú opravné práce na kanalizácii, ktoré sú súčasťou celého projektu," uviedli diaľničiari. Zdôraznili, že s výstavbou možno začať až po dokončení nevyhnutných prípravných prác. "Štart predpokladáme na začiatku nasledujúcej stavebnej sezóny," dodala NDS.

Bratislavská mestská časť Lamač vo štvrtok (3. 10.) informovala, že s výstavbou protihlukovej steny na diaľnici pri Lamači sa začne až na jar 2025. Odvolala sa na informácie z Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR. Posun oproti pôvodnému plánu nastal v dôsledku zastaveného konania a neskoršieho vydania stavebného povolenia.