Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 12. september 2024Meniny má Mária
< sekcia Regióny

NEHODA PIATICH ÁUT NA VÝCHODE: Medzi zranenými sú aj dve deti

Ilustračná snímka. Foto: TASR

K nehode došlo na križovatke medzi mestom Spišská Nová Ves a obcou Odorín, keď vodička jedného z áut dávala počas odbočovania z hlavnej cesty na vedľajšiu cestu prednosť oprotiidúcemu vozidlu.

Spišská Nová Ves 23. augusta (TASR) - Polícia vyšetruje príčinu dopravnej nehody piatich osobných áut v Spišskej Novej Vsi, ku ktorej došlo vo štvrtok (22. 8.) popoludní. Pri nehode sa ľahko zranili aj dve maloleté deti, ktoré boli v autosedačkách. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

K nehode došlo na križovatke medzi mestom Spišská Nová Ves a obcou Odorín, keď vodička jedného z áut dávala počas odbočovania z hlavnej cesty na vedľajšiu cestu prednosť oprotiidúcemu vozidlu. "Zo smeru od Spišskej Novej Vsi na Odorín v tom čase smerovalo vozidlo, ktorého vodič však nedodržal takú vzdialenosť, aby dokázal včas znížiť rýchlosť jazdy alebo zastaviť. Prešiel s autom do protismeru a tam prednou časťou vozidla narazil do prednej časti oprotiidúceho vozidla," dodala Ivanová. Následne došlo k stretu aj s ďalšími vozidlami.

Hovorkyňa dodala, že všetci vodiči boli podrobení dychovej skúške, ani v jednom prípade nebola potvrdená prítomnosť alkoholu v ich dychu. "Po ukončení dokumentovania dopravnej nehody, aj za účasti znalca z odboru cestná doprava, bolo vo veci začaté trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," doplnila Ivanová.