Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Nepriaznivé počasie spôsobuje v Myjave len lokálne problémy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Počas uplynulej noci bolo potrebné riešiť napríklad upchatú kanalizáciu a zhromažďovanie vody na dvoch uliciach.

Myjava 14. septembra (TASR) - Nepriaznivé počasie spôsobuje v meste Myjava zatiaľ len problémy lokálneho rozsahu. Samospráva o tom informovala na svojom webe po sobotnom zasadnutí krízového štábu, ktoré sa uskutočnilo na mestskom úrade.

"Na stretnutí zástupcovia samosprávy konštatovali, že napriek výdatným zrážkam, ktoré po krátkej nočnej prestávke opäť trvajú prakticky celý deň, súčasná situácia nie je kritická a riešia sa len lokálne problémy menšieho rozsahu," priblížilo mesto.

Nevylúčilo však možnosť vyhlásenia tretieho stupňa povodňovej aktivity vo večerných hodinách. "Niektoré prítoky rieky Myjava dosahujú svoje limity, rigoly sa plnia a prejavovať sa začína aj voda stekajúca z polí," dodala samospráva.

Počas uplynulej noci bolo potrebné riešiť napríklad upchatú kanalizáciu a zhromažďovanie vody na dvoch uliciach. "Hrozilo, že sa voda dostane do garáží a vchodov bytového domu, alebo výpadky verejného osvetlenia," podotklo mesto. Keďže intenzívny dážď spôsobil skraty v elektrickom vedení, na niektorých uliciach nebudú svietiť lampy.