Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Regióny

Nitra chce začať s prípravou výstavby nového zimného štadióna

Hokejisti Nitry sa tešia zo zisku majstrovského titulu po štvrtom zápase finále play off hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra a HK Spišská Nová Ves v Nitre 24. apríla 2024. Foto: TASR Henrich Mišovič

Primátor Marek Hattas o plánoch radnice už rokoval aj s predstaviteľmi Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Nitra 11. septembra (TASR) - Mesto Nitra pripravuje výstavbu nového zimného štadióna. Ako na sociálnej sieti informoval primátor Marek Hattas, o plánoch radnice už rokoval aj s predstaviteľmi Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Magistrát na stretnutí deklaroval spoločnú vôľu vedenia mesta a Mestského zastupiteľstva v Nitre začať s prípravami na výstavbu nového štadióna. "Generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo uviedol, že zväz je pripravený v tejto veci poskytnúť Nitre svoju expertízu a poradenstvo tak, aby sme prichystali skutočne zmysluplný, uskutočniteľný a udržateľný projekt. Preto veľmi oceňujem, že nám zástupcovia SZĽH odporučili zriadiť projektovú radu, ktorá bude prípravným výborom nového zimného štadióna, a to aj za aktívnej účasti regionálneho manažéra SZĽH," povedal primátor.

Hattas zároveň ocenil, že myšlienka nového zimného štadióna v Nitre má podporu aj u predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislava Becíka. Ako doplnil, mesto už začalo pripravovať zriadenie projektovej rady i návrh memoranda medzi kľúčovými partnermi. "V najbližšom období budeme pracovať aj na predstavení územia a možných alternatív a v spolupráci s HK Nitra aj na štúdii nového štadióna. Zároveň bude vypracované aj rozpočtové opatrenie výdavkov na projektovú dokumentáciu, ktoré bude následne predložené na rokovanie mestského zastupiteľstva," dodal Hattas.