Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Regióny

Nitrianska komunitná nadácia podporí verejnoprospešné projekty

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Tie získali na svoje aktivity spolu 14.300 eur.

Nitra 16. mája (TASR) – Nitrianska komunitná nadácia (NKN) podporila z grantového programu Inovatívne s Foxconnom tri verejnoprospešné projekty. Tie získali na svoje aktivity spolu 14.300 eur.

Ako informovala NKN, vďaka podporeným projektom dostanú viaceré verejné priestranstvá novú podobu. „Výber víťazných projektov bol tento rok pre hodnotiacu komisiu ťažký, pretože všetky predložené projekty boli naozaj veľmi zaujímavé a dobre vypracované. No sme radi, že sa nám napokon podarilo podporiť až tri z nich a už teraz sa tešíme na výsledok ich realizácie,“ uviedla PR manažérka nadácie Natália Zákopčanová.

Grant 7000 eur získalo Divadlo Andreja Bagara v Nitre na projekt Square Seeds, v rámci ktorého vzniknú na Svätoplukovom námestí priestory, ktoré budú obsahovať ostrovčeky prezentujúce súčasné umenie a dizajn, so svetelnými objektmi s vlastným pódiom a vodnými nádržami, ktoré budú slúžiť na zavlažovanie zelene.

Projekt Náučného chodníka Zoborské vrchy získal podporu 5500 eur. Vďaka nej sa v prvej etape zameria Zoborský skrášľovací spolok na revitalizáciu chodníka a vytvorenie potrebnej drobnej infraštruktúry. Súčasťou aktivít bude aj aktualizovaný sprievodca náučným chodníkom.

Projekt Zelená cyklotrasa občianskeho združenia Ďarmoty získal grant 1800 eur. V rámci jeho aktivít chcú dobrovoľníci vysadiť pozdĺž cyklotrasy Nitra – Janíkovce 200 stromov, predovšetkým starých pôvodných odrôd jabloní, hrušiek, sliviek, čerešní, ale i oskoruší, moruší a dúl.