Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Nitra otvorí v Dražovciach nové komunitné centrum

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Nové centrum v areáli ZŠ Ščasného má poskytovať viaceré služby zamerané prioritne na podporu sociálneho začlenenia marginalizovaných skupín.

Nitra 30. augusta (TASR) - Mesto Nitra otvorí 4. septembra v areáli Základnej školy (ZŠ) Ščasného v mestskej časti Dražovce nové komunitné centrum. Ako uviedla radnica, jeho cieľom je zlepšiť spolunažívanie komunít v lokalite.

Náklady na projekt dosiahli sumu viac ako 557.000 eur, väčšinu získalo mesto z európskych fondov. "Cieľom nového komunitného centra je pomoc komunitám v Dražovciach. Dospelým pomôže uplatniť sa na pracovnom trhu, deťom zlepší školskú dochádzku aj prospech a umožní aj zmysluplné trávenie voľného času," pripomenul mestský úrad.

Nové centrum v areáli ZŠ Ščasného má poskytovať viaceré služby zamerané prioritne na podporu sociálneho začlenenia marginalizovaných skupín. "Jeho úlohou bude takisto zmierňovanie a odstraňovanie individuálnych i celospoločenských rozdielov, ktoré vedú k ich sociálnemu vylúčeniu a zníženej kvalite života. Poskytovať bude základné sociálne poradenstvo, pomoc pri uplatňovaní práv i pri príprave na školské vyučovanie a sprevádzanie dieťaťa do a zo školského zariadenia. Bude takisto vykonávať preventívne aktivity a zabezpečovať záujmovú činnosť," informoval pred časom mestský úrad.