Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 16. október 2024Meniny má Vladimíra
< sekcia Regióny

Nitra podporí dotáciami projekty zamerané na cestovný ruch

Na archívnej snímke budova bývalej synagógy v Nitre. Foto: TASR - Daniel Veselský

Mestské dotácie sú určené na aktivity, ktoré zvyšujú atraktivitu Nitry, skvalitňujú a sieťujú služby a zameriavajú sa na rozvoj udržateľného cestovného ruchu v novej kvalite.

Nitra 11. októbra (TASR) - Mesto Nitra podporí v roku 2025 dotáciami projekty, ktoré sú zamerané na rozvoj cestovného ruchu. Ako uviedla radnica, fyzické i právnické osoby môžu svoje žiadosti podávať do 3. novembra 2024.

Mestské dotácie sú určené na aktivity, ktoré zvyšujú atraktivitu Nitry, skvalitňujú a sieťujú služby a zameriavajú sa na rozvoj udržateľného cestovného ruchu v novej kvalite. "K oblastiam podpory patrí aj rozvoj kongresového cestovného ruchu či gastroturizmu. O dotácie sa môžu uchádzať aj projekty zamerané na unikátne destinačné produkty, inovatívne zážitky postavené na atribútoch mestskej identity, autentickosti a jedinečnosti," informoval magistrát.

K prioritám mesta v roku 2025 patrí rozvoj udržateľného mestského cestovného ruchu v novej kvalite. "Ich súčasťou je aj oživenie Svätoplukovho námestia a pešej zóny, rozvíjanie Cyrilo-metodskej cesty a pútnického turizmu i skvalitňovanie a sieťovanie služieb v cestovnom ruchu," doplnila radnica.