Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Regióny

Nitra podporí kultúrne podujatia a kreatívne projekty

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Žiadateľmi môžu byť podnikatelia, ktorí pôsobia v Nitre. Maximálna výška dotácie je 5000 eur.

Nitra 24. októbra (TASR) - Mesto Nitra podporí dotáciami rôzne kultúrne podujatia a ďalšie umelecké a kreatívne projekty. Ako uviedla radnica, záujemcovia musia podať žiadosti o grant najneskôr do 3. novembra.

Žiadateľmi môžu byť podnikatelia, ktorí pôsobia v Nitre. Maximálna výška dotácie je 5000 eur. "Pri vyúčtovaní je žiadateľ povinný dokladovať spolufinancovanie projektu desiatimi percentami z celkových nákladov," pripomenul mestský úrad. Magistrát podporí projekty, ktoré sú zamerané na realizáciu umeleckých podujatí, na podporu kreatívneho priemyslu, na kultúrno-osvetové aktivity i tvorbu nových diel.

Prioritami mesta pre rok 2025 sú projekty s medzinárodným, najmä európskym presahom s dôrazom na rozvoj dlhodobých cezhraničných spoluprác a zdôrazňujúce európske hodnoty demokracie, slobody a multikultúrnej tolerancie. "Podporené budú aj projekty súvisiace s rozvíjaním Cyrilo-metodskej cesty, aktivity zamerané na oživenie pešej zóny a na rozvoj kultúry v mestských častiach," doplnila radnica.