Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Regióny

Nitra poskytne dotácie obom extraligovým hokejovým klubom v regióne

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Extraligový hokejisti získali od NSK mimoriadnu dotáciu v hodnote 30.000 eur.

Nitra 6. septembra (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) poskytne mimoriadne dotácie obom extraligovým hokejovým klubom, ktoré pôsobia v regióne. Ako informoval Úrad NSK, s HK Nitra i HC Nové Zámky boli tento týždeň podpísané zmluvy. Erb NSK sa tak počas sezóny objaví na dresoch, mantineloch, ľade i multimediálnych zariadeniach oboch klubov.

Extraligový hokejisti získali od NSK mimoriadnu dotáciu v hodnote 30.000 eur. "Vážime si podporu, zvlášť v tomto období, keď to žiadny zo športových klubov nemá ľahké. Extraliga štartuje už 20. septembra. Budeme sa v nej snažiť robiť dobré meno nielen klubu, ale celému nášmu kraju," povedal prezident HK Nitra Miroslav Kováčik. "Športu pomôže každé euro. Verím, že sa odvďačíme dobrými výsledkami, veď aj my budujeme značku kraja," doplnil ho konateľ HC Nové Zámky Marek Mráz.

Okrem mimoriadnej dotácie pre hokejové kluby schválili krajskí poslanci tento rok financie aj na podporu ďalších športov. "V roku 2024 bolo medzi 191 žiadateľov rozdelených viac ako 538.000 eur. Za posledné dva roky NSK takto pomohol už viac ako 400 športovým klubom," doplnil predseda NSK Branislav Becík.