Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Regióny

Nitrianska galéria pripravuje letné podujatia pre nadšencov fotografie

Na archívnej snímke výstava v Nitrianskej galérii. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Galéria už zverejnila výzvu, na základe ktorej môžu záujemcovia poslať do súťaže desať fotografií v elektronickej podobe na ľubovoľnú tému.

Nitra 18. júna (TASR) - Nitrianska galéria pripravuje letné podujatia zamerané na fotografiu. Ich súčasťou bude výstava fotografií, fotomaratón i fotomapa.

Galéria už zverejnila výzvu, na základe ktorej môžu záujemcovia poslať do súťaže desať fotografií v elektronickej podobe na ľubovoľnú tému. "Termín uzávierky je 23. júna. V rámci výzvy vytlačíme a vystavíme po desať fotografií vo vysokej kvalite na formát A4 desiatim fotografom, ktorých vyberie odborná porota," vysvetlili organizátori.

Fotky sa potom stanú súčasťou tretieho ročníka výstavy, ktorá sa uskutoční 5. júla a bude spojená s ďalšími podujatiami. "Jednou z aktivít bude súťažný Fotomaratón, na ktorý sa účastníci musia registrovať. Každý dostane desať tém, ktoré musí nafotiť. Po absolvovaní maratónu fotografie prinesie na vyhodnotenie pred porotu," uviedla galéria.

Ďalšou aktivitou bude súťažná Fotomapa. Jej účastníci dostanú zoznam siedmich lokalít v Nitre a v určenom časovom rozmedzí budú musieť vyhotoviť na každom mieste jednu fotografiu. "Každý potom prinesie svoje výtvory na vyhodnotenie porotou," doplnili organizátori.