Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Regióny

Nitriansky kraj odsúhlasil dotácie na zdravotníctvo

Ilustračné foto. Foto: TASR

Výzvu na predkladanie žiadostí o dotácie zverejnil kraj ešte v júni.

Nitra 26. augusta (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) finančne podporí rozvoj zdravotníctva v regióne. Ako uviedol Úrad NSK, na dotácie pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti poskytne zo svojho rozpočtu takmer 250.000 eur. O pridelení financií rozhodli krajskí poslanci na augustovom mimoriadnom zasadnutí.

Výzvu na predkladanie žiadostí o dotácie zverejnil kraj ešte v júni. Ako uviedol Úrad NSK, na rok 2024 sa nenávratný finančný príspevok poskytuje na podporu ambulantnej starostlivosti, na poskytovanie zdravotnej starostlivosti v hospicoch, v agentúrach domácej ošetrovateľskej starostlivosti a ďalších inštitúciách. Dotácie pôjdu aj na vytvorenie nového lekárskeho pracovného miesta. "NSK poskytuje aj príspevok na bývanie pre rezidentov. Tento rok však o túto dotáciu nebola podaná žiadna žiadosť," informoval Úrad NSK.

Ako doplnil, o dotácie môžu požiadať právnické osoby, ktoré na území NSK majú sídlo alebo v regióne pôsobia. "Žiadateľmi môžu byť aj fyzické osoby - podnikatelia, ak majú trvalý pobyt alebo miesto podnikania na území NSK alebo v regióne vykonávajú činnosť," pripomenul NSK.