Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Regióny

Nominácie cenu predsedu BBSK možno zasielať do konca októbra

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pomôcť nájsť ľudí hodných ocenenia a zasielať návrhy môžu všetci spoluobčania či rodáci z kraja.

Banská Bystrica 1. októbra (TASR) - Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ondrej Lunter po druhý raz ocení výnimočných ľudí, ktorí v kraji preukázali vynaliezavosť, energiu a oddanosť svojej profesii a komunite. Nominácie na výročnú Cenu predsedu BBSK sú otvorené do 31. októbra, stačí vyplniť formulár dostupný na webe kraja. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.

Pomôcť nájsť ľudí hodných ocenenia a zasielať návrhy môžu všetci spoluobčania či rodáci z kraja. Šéf BBSK udelí desať výročných cien. Samotné odovzdávanie sa uskutoční v januári počas prvého slávnostného zasadania krajského zastupiteľstva.

"Vďaka vynikajúcim ľuďom sme aj v zložitých podmienkach rozvíjali a modernizovali náš kraj v oblasti sociálnych a zdravotných služieb, stredného školstva, kultúry, turistického ruchu a v ďalších oblastiach verejných služieb pre občanov v našej kompetencii. Mnoho ľudí v tomto roku podávalo a podáva vynikajúce profesionálne výkony i pri šírení dobrého mena kraja, prispeli k ekonomickému rozvoju, prejavili vysokú mieru spoločenskej zodpovednosti alebo výnimočným spôsobom podali pomocnú ruku človeku, keď to najviac potreboval," dodal Lunter.