Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Regióny

Nové Mesto nad Váhom sa pre počasie rozhodlo zrušiť tradičný jarmok

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Toto rozhodnutie nebolo prijaté ľahko, pretože sme si plne vedomí toho, akú dôležitosť má toto podujatie pre naše mesto a jeho obyvateľov, informoval primátor.

Nové Mesto nad Váhom 12. septembra (TASR) - Radnica v Novom Meste nad Váhom sa v súvislosti s nepriaznivou predpoveďou počasia rozhodla zrušiť jedno z najvýznamnejších podujatí v meste - Novomestský jarmok (13. - 15. 9.). Informoval o tom primátor Nového Mesta nad Váhom Jozef Mašlonka.

"Po konzultácii so Slovenským hydrometeorologickým ústavom (SHMÚ) sme boli nútení prijať veľmi ťažké a nepopulárne rozhodnutie. S ľútosťou oznamujem, že sme sa rozhodli zrušiť 44. ročník Novomestského jarmoku. Toto rozhodnutie nebolo prijaté ľahko, pretože sme si plne vedomí toho, akú dôležitosť má toto podujatie pre naše mesto a jeho obyvateľov. Bezpečnosť našich občanov a návštevníkov však musí byť vždy našou prioritou," informoval primátor.

Mašlonka podľa vlastných slov chápe, že toto rozhodnutie môže byť sklamaním a niektorí obyvatelia môžu byť nespokojní.

"Je mi veľmi ľúto, že sme museli pristúpiť k takémuto kroku. Sme si vedomí, že informácie, ktoré sa šírili, mohli vyvolávať obavy a neistotu. Museli sme byť absolútne presvedčení o tom, že situácia je nezvratná, než sme urobili konečné rozhodnutie. Počasie je však faktor, ktorý nemôžeme ovplyvniť," zdôraznil Mašlonka.