Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

Nové značky v Handlovej zakazujú státie pred niektorými bytmi

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk/Adriána Pagáčová

Dočasné dopravné značenie pribudlo i na Okružnej ulici pred budúcim obchodným centrom, kde vybudoval súkromný investor kruhový objazd.

Handlová 8. septembra (TASR) - Nové dopravné značky v Handlovej zakazujú státie vozidiel v bezprostrednej blízkosti vybraných bytových domov. Samospráva ich osadila ako preventívne opatrenie po tragickom požiari v dome na Okružnej ulici. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Dopravné značky, ktoré zakazujú parkovanie v bezprostrednej blízkosti bytových domov, mesto osadilo pre lepší prístup záchranných zložiek v prípade mimoriadnych udalostí, akým bol i požiar domu z júna 2022 so štyrmi obeťami.

"Toto opatrenie je ďalšou etapou nastaveného systému, ktorý v Handlovej už niekoľko rokov aplikujeme. Aby mali záchranné zložky prístup k domom, nebude možné parkovať na aktuálne vymedzených troch miestach na Partizánskej ulici, Morovnianskej ceste a Okružnej ulici," priblížila Paulínyová.

Dočasné dopravné značenie pribudlo i na Okružnej ulici pred budúcim obchodným centrom, kde vybudoval súkromný investor kruhový objazd. Vodičov upozorňuje na zmenu dopravnej situácie.

Mesto zrušilo i priechod pre chodcov na moste, ktorý spája hlavnú cestu s Ulicou Československej armády (ČSA). Zmenou chce zabrániť kolíziám na frekventovanom úseku. "Pozostatky z bývalého priechodu budú očistené, respektíve tam vznikne ďalší náter, ktorý ho prekryje," dodala Paulínyová. Obyvatelia sa cez cestu dostanú po druhom, žltom priechode pre chodcov na Ulici ČSA.