Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Regióny

Nového hlavného kontrolóra mesta Trenčín budú voliť v marci

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Kandidáti na funkciu hlavného kontrolóra mesta Trenčín musia zaslať alebo doručiť svoje písomné prihlášky najneskôr 14 dní pred dňom konania voľby do 15.00 h do podateľne mestského úradu.

Trenčín 10. februára (TASR) – Voľba nového hlavného kontrolóra mesta Trenčín bude na zasadnutí mestského zastupiteľstva 23. marca tohto roka. Na štvrtkovom online rokovaní o tom rozhodli poslanci trenčianskeho mestského parlamentu.

Ako informoval primátor Trenčína Richard Rybníček, voľbu hlavného kontrolóra vyhlásilo mestské zastupiteľstvo už v decembri 2020 na 27. januára 2021. Januárové zastupiteľstvo sa však pre zlú pandemickú situáciu nekonalo, v marci 2021 preto poslanci uznesenie o voľbe hlavného kontrolóra zrušili.

Kandidáti na funkciu hlavného kontrolóra mesta Trenčín musia zaslať alebo doručiť svoje písomné prihlášky najneskôr 14 dní pred dňom konania voľby do 15.00 h do podateľne mestského úradu. Splnenie náležitostí doručených prihlášok posúdi komisia, ktorú na základe splnomocnenia poslancov vymenuje trenčiansky primátor.

Každý kandidát na hlavného kontrolóra dostane na marcovom zasadnutí mestského zastupiteľstva päťminútovú možnosť prezentovať poslancom svoje vízie, o hlavnom kontrolórovi rozhodne hlasovaním zastupiteľstvo.