Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Poslanci pôjdu na prieskum na policajné oddelenie v Košiciach

Iustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Policajti mali 11. júna na Námestí Maratónu mieru v Košiciach obmedziť na slobode jedného muža. K nezákonnej brutalite zo strany viacerých policajtov malo dôjsť pri jeho vypočúvaní.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Poslanci parlamentného ľudskoprávneho výboru si vo štvrtok odhlasovali poslanecký prieskum na policajnom oddelení v Košiciach. Cieľom je preveriť prípad policajného násilia na obvodnom oddelení Policajného zboru Košice-Staré Mesto, ku ktorému malo dôjsť v júni.

"Možnosť zúčastniť sa na poslaneckom prieskume som navrhla pre všetkých poslancov výboru - koaličných aj opozičných, ak budú chcieť. Chcem veriť, že pokiaľ ide o ľudské práva, vieme dať politiku bokom,"
povedala poslankyňa Vladimíra Marcinková (SaS), ktorá návrh iniciovala.

Skritizovala, že minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) ani policajný prezident Ľubomír Solák sa nezúčastnili na rokovaní výboru a na jej otázky týkajúce sa prípadu neodpovedali. Ako zdôraznila, násilie a brutalita príslušníkov Policajného zboru voči zadržaným osobám sú neakceptovateľné.

Policajti mali 11. júna na Námestí Maratónu mieru v Košiciach obmedziť na slobode jedného muža. K nezákonnej brutalite zo strany viacerých policajtov malo dôjsť pri jeho vypočúvaní na obvodnom oddelení Košice-Staré Mesto na Pribinovej ulici. Muž mal utrpieť viaceré zranenia. Vo veci bolo podľa rezortu vnútra začaté trestné stíhanie, ktoré sa má týkať zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ublíženia na zdraví a zločinu sexuálneho násilia.